Denne morgens oplevelse må jeg bar dele. Vidste du at 100 g frysetørret instant arabica kaffe indeholder nedenstående og forøvrigt smager fortræffeligt?
Næringsdeklaration pr. 100g:
Energi: 1327kj/ 315kcal
Fedt: 0,3g. Heraf mættede fedtsyrer: 0,2g
Kulhydrat: 47g. Heraf sukkerarter: 2g
Kostfibre: 20g. Protein: 21g. Salt: 0,8g
10 gram = 6 teskeer, som passer til en alm kop kaffe
så med en pose af 100 gram bliver der 60 kopper kaffe.
Så det jeg kunne konstatere er at 3 kopper kaffe om dagen, hvilket er det jeg godt kan lide. Så tilfører jeg 1 gram protein, 1 gram fibre og det svarer til 15 kalorier til mit kostindtag for dagen. Noget jeg ikke tidligere har registreret.
Jeg elsker noget sødt til min kaffe og med BodyKey måltidsbar, som er belagt med mørk chokolade og forøvrigt først lige lanceret i sidste uge – den deler jeg lige i 3 og fordeler den til min kaffe over dagen. Og selvfølgelig den sidste skal være til min aftenkaffe.
Jeg tog et billede af min morgenmad. Havredrød har været min morgenvane i mange år, sammen med en god portion vitaminer og fiskeolie og selvfølgelig et glas vand. DoubleX multivitamin og Omega3 fiske olie hver morgen og hver aften + ekstra vitaminer. Min oplevelse er at min slidgigt er så meget mildere med dette daglige indtag af Omega3 fiskeolie og så ved jeg jo at det er en meget sund fedt, som kroppen skal bruge hver dag til de fedtopløselige vitaminer og forøvrigt også godt for vore blodkar.
morgenmad 60 gram havregyn kogt i vand og med ca 5 gram sukker drysset over + multivitaminer, Omega3 fiskeolie samt ekstra vitaminer.
Dernæst tog jeg en kop kafffe og 1/3 bar med til min computer og der nærstuderede jeg, den nylancerede BodyKey chokolade måltidsbar, og den indeholder:
Næringsdeklaration pr. bar = 58 gram:
Energi: 930kj/ 222kcal
Fedt: 7,4 g. Heraf mættede fedtsyrer: 2,8g
Kulhydrat: 22,1g. Heraf sukkerarter: 7g
Kostfibre: 5,6g. Protein: 15,9g. Salt: 0,43g
Med 1/3 måltidsbar tilfører jeg 5,3 gram protein, 1,9 gram fibre og det svarer til 74 kalorier til mit kostindtag, hver gang jeg spiser 1/3.
kontorstart, en ren nydelse og føles som en god start, 1/3 BodyKey måltidsbar, 1 kop instant kaffe og 1 glas vand = mit mellemmåltid
Mit mål er jo at indtage 1.380 kalorier, som jeg har udregnet for mig ved at anvende de beregninger jeg har lært som kostvejleder og som du kan finde i min e-bog. Men også at jeg får den sundeste ernæring for at opnå optimal sundhed. For mig handler det om at tilstræbe bedst muligt, med noget jeg kan lide og kan indarbejde i en vane, så det bliver nemt fremadrettet.
Ud fra min lærdom, som jeg har beskrevet i min e-bog. har jeg udregnet den sundeste ernæring på de 1.380 kalorier, som er mit BMR (basale stofskifte i hviletilstand) og som jeg ikke må gå ned under i daglig indtag, da jeg ikke ønsker min krop skal tære på dens resourcer.
Jeg går efter en fordeling alt sammen ud fra de nordiske anbefalinger af kost og ernæring og over dagen er disse 3 mellemmåltider af min. 100 kalorier og resten fordelt nogenlunde ligeligt over 3 hovedmåltider:
Morgen ca 350 kcal
Mellem ca 100 kcal
Frokost ca 350 kcal
Mellem ca 100 kcal
Aften ca 350 kcal
Mellem ca 100 kcal hvilket ialt giver 1.350 kcal
Ernærings indhold beregnes med 1 gram protein pr kropsvægt, min 20 gram fedt og max 33% og resten kulhydrat og derfor ser mit kostindtag således ud:
Mål for daglig indtag: ialt 1.380 kcal fordelt med 80 gram protein = 320 kcal og max 33% fedt 455 kcal og resten kulhydrat 605 kcal og nordisk anbefaling af kostfibre på minimum 20-35 gram
Kcal i alt | Protein #1 | Fedt #2 | Kulhydrat resten | ||||||||
kcal | gram | % | kcal | gram | % | kcal | gram | % | |||
MÅL: | 1380 | 320,0 | 80 | 23,2 | 455,4 | 50,6 | 33,0 | 604,6 | 151,15 | 43,8 | 100,0 |
Jeg har først og fremmest fokus på mit proteinindtag, da det hjælper min krop allermest og dernæst et forsøg på at holde fedtindtag nede på 33% og det er ikke let. Min formiddag ser nu således ud:
18 gram protein – så det svarer til 22% af det daglige indtag, dog stadig godt på vej. Ville være bedre med lidt flere proteiner til en formiddag.
Bliver spændende at arbejde videre med.